Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

το κράτος αυταρχικοποιείται με πρακτικές φασιστικού χαρακτήρα και μεθόδους συμμοριών απέναντι στους αγωνιζόμενους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής             Δελτίο τύπου                  31/3/2011

Επίθεση στο μπλόκο του Λαυρίου:

το κράτος αυταρχικοποιείται με πρακτικές φασιστικού χαρακτήρα και μεθόδους συμμοριών απέναντι στους αγωνιζόμενους

Καταγγέλλουμε την νέα φασιστική ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων στο μπλόκο του Λαυρίου στις 3.30πμ την Πέμπτη 31/3. Μια μόλις μέρα από τη δεύτερη εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας, δύο διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλαν στο στέκι του μπλόκου του Λαυρίου και ξυλοκόπησαν άγρια τους 11 αγωνιστές, ανάμεσά τους και μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, οι οποίοι ξενυχτούσαν περιφρουρώντας το μπλόκο. Στη συνέχεια έκαναν καταστροφές στο στέκι και έφυγαν αφού έβαλαν φωτιά, τη στιγμή που αφήσαν μέσα, λιπόθυμους αγωνιστές που χτύπησαν. Αποτέλεσμα να μεταφερθούν  8 αγωνιστές στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες και οι 4 από αυτούς να παραμείνουν για νοσηλεία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

Η ενέργεια αυτή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στην βάρβαρη καταστολή που βιώνει ο αγώνας της Λαυρεωτικής ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Οβρυόκαστρο.

Η κυβέρνηση, παραβιάζοντας ακόμα και τις αποφάσεις του δικαστηρίου, μετά τη χρήση όλων των μέσων καταστολής εδώ και τρισίμιση μήνες (χημικά, πλαστικές σφαίρες, συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες), μετά την εντολή για εισβολή στην πόλη της Κερατέας δύο φορές, οδηγεί και καλύπτει τις αστυνομικές δυνάμεις να δρουν με φασιστικό, δολοφονικό τρόπο και πρακτικές συμμορίας με στόχο την τρομοκράτιση και φυσική εξόντωση αγωνιστών.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την δράση των  ΜΑΤ στην περιοχή. Έχει την πλήρη ευθύνη για την παραπέρα αυταρχικοποίηση του κράτους και την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας καθώς βλέπει  ότι δεν μπορεί να κάμψη τους αγωνιστές της Λαυρεωτικής και να περάσει τα εγκληματικά της σχέδια στην περιοχή της Κερατέας.

Τη στάση αυτή καθοδηγούν οι υπεύθυνοι υπουργοί της:

ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος με τις εμπρηστικές του δηλώσεις

ο υπ. εσωτερικών Ραγκούσης όταν δηλώνει ότι θα γίνει το έργο «πάση θυσία»,

η παραληρηματική χουλιγκανική ψευδολογία της Τζάκρη και

ο υπουργός δημόσιας τάξης Παπουτσής που ως υπεύθυνος υπουργός για τις αστυνομικές δυνάμεις σε δηλώσεις την ίδια μέρα  όχι μόνο παρείχε πλήρη κάλυψη στη δράση των αστυνομικών δυνάμεων στη Λαυρεωτική αποσιωπώντας πλήρως το τελευταίο δολοφονικό και φασιστικού τύπου περιστατικό αλλά προχώρησε σε νέα επίθεση προς τους αγωνιστές στην Κερατέα απειλώντας με σύρσιμο των «υπευθύνων» στα δικαστήρια!!!

 Αυτή η τακτική, χουντικής έμπνευσης, χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε όλους τους αγωνιζόμενους ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Η κυβέρνηση δείχνει ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο – «πάση θυσία» - προκειμένου να τσακίσει κάθε αντίσταση και να διαμορφώσει το έδαφος για το πέρασμα των σχεδίων της και του νέου πακέτου ακόμα πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που συμφώνησε στην πρόσφατη σύνοδο στην ΕΕ.

Ο αγώνας στην Κερατέα και ευρύτερα στη Λαυρεωτική βρίσκεται σε αποφασιστικό σημείο και ο ηρωισμός του αποτελεί παράδειγμα που πρέπει να στηριχτεί από όλους τους φορείς για να φτάσει στη ΝΙΚΗ.

Είναι τώρα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ,

 να συντονιστούν σε κοινό μέτωπο οι κοινωνικές αντιστάσεις και οι αγώνες για να διώξουν την κυβέρνηση – ΕΕ και ΔΝΤ μαζί με την βάρβαρη πολιτική τους και μαζί με κάθε επίδοξο διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Κάτω η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου