Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Ανατολικά»


Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παλλήνης η συνέλευση της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Ανατολικά».

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  • Η κρίση, τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και η απάντηση του κινήματος.
  • Αποτίμηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.
  • Η εμβάθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας και της πολιτικής συμφωνίας μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  • Η ανάπτυξη του κινήματος στην περιοχή μας και η συμβολή μας σε αυτό.
Κοινή σε όλες τις τοποθετήσεις ήταν η εκτίμηση ότι η επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τα εισοδήματα των εργαζόμενων θα κλιμακωθεί περισσότερο και ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αγώνες μαζικούς, οργανωμένους, που θα ενώνουν όλους τους κλάδους και τις κατηγορίες εργαζόμενων σε ένα διαρκές κίνημα αντίστασης και ανατροπής, σε αντιπαράθεση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τις λογικές ενσωμάτωσης και υποταγής των εργαζόμενων. Σε αυτήν την κατεύθυνση κρίθηκε αναγκαίο να στηριχτούν με όλες μας τις δυνάμεις οι κινητοποιήσεις με ορόσημο τη γενική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και να γίνουν σχετικές συσκέψεις και εκδηλώσεις τόσο πριν όσο και μετά. Θα γίνουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις.

Ακόμη, η σημαντική άνοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές χαιρετίστηκε από όλους ως ένα ποιοτικό άλμα στην πορεία του μετώπου, που μας «φορτώνει» ευχάριστα με ακόμη πιο πολλά και απαιτητικά καθήκοντα, ώστε να εμβαθυνθεί η πολιτική συμφωνία και η δημοκρατική λειτουργία μας, και να αποκτήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμη περισσότερους και ισχυρότερους δεσμούς με τις λαϊκές αντιστάσεις στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Εγγράφηκαν οι παρευρισκόμενοι ως μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πάρθηκε κοινή δέσμευση να συνεχιστεί η εγγραφή μελών στο προσεχές διάστημα, ενόψει και της συνδιάσκεψης του μετώπου, όπου θα καταθέσουμε πρόταση για την οργανωτική συγκρότηση, στη βάση των προτάσεων που έχουμε ήδη συζητήσει (και θα συνεχίσουμε).

Για την καλύτερη οργάνωση της παρέμβασής μας τόσο στα τοπικά ζητήματα όσο και στους εργατικούς αγώνες αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ένας «χάρτης» του αγωνιστικού δυναμικού της περιοχής μας και ένα σχέδιο παρέμβασης στους εργασιακούς χώρους. Ακόμη, θα συνεχιστούν οι επεξεργασίες που έχουν ξεκινήσει για τη δημιουργία ενός τοπικού σχήματος αντικαπιταλιστικής παρέμβασης στα ζητήματα της περιοχής μας, πράγμα που θεωρήθηκε εξαιρετικά χρήσιμο και επείγον. Και σε αυτό το θέμα θα γίνουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις. Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη να αποκτήσουμε ένα χώρο μόνιμης παρουσίας και συνάντησης, θέμα για το οποίο θα γίνουν διερευνητικές επαφές με δήμους και συλλόγους της περιοχής μας.

Δεδομένου ότι ο χρόνος μέχρι τα Χριστούγεννα είναι πυκνός σε γεγονότα και υποχρεώσεις, θα ορίσουμε νέα συνέλευση μετά τις γιορτές σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί, ενδεχομένως κοντά στην πολιτική εκδήλωση που θα οργανώσουμε με θέμα την οικονομική κρίση και την αντικαπιταλιστική απάντηση σε αυτήν.