Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Όλοι την Πέμπτη 23/12 στη συναυλία στην Κερατέα στις 7μμ (προσυγκέντρωση των σωματείων στις 6μμ)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Όλοι την Πέμπτη 23/12 στη συναυλία στην Κερατέα στις 7μμ

(κόμβος Μητραντώνη)

προσυγκέντρωση των σωματείων στις 6μμ

στον κόμβο της Κακιάς Θάλασσας επί της Λαυρίου και πορεία στο χώρο της συναυλίας

Εδώ και 10 μέρες ο λαός της Κερατέας δίνει ένα ηρωικό αγώνα ενάντια στις δυνάμεις καταστολής που εγκατέστησε η κυβέρνηση στην περιοχή για να υπερασπίσει τους εργολάβους και να επιβάλει την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην προστατευμένη αρχαιολογική και χαρακτηρισμένη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή του Οβρυόκαστρου.

Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, οι σφαίρες καουτσούκ, η πυροσβεστικές αντλίες, η θερμική ανίχνευση ανθρώπων που δοκιμάστηκαν καθώς και η απίστευτη βιαιότητα, οι συλλήψεις και οι κατασκευασμένες κατηγορίες, οι παραπομπές με τον τρομονόμο, όχι μόνο δεν έκαμψαν την αντίσταση των κατοίκων αλλά αντίθετα ακόμα πιο μαζικά στηρίζουν το μπλόκο με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ανθρώπων νύχτα - μέρα για να μην επιτρέψουν την έναρξη των, εκτός όλων των άλλων, αυθαίρετων και παράνομων εργασιών.

Η κυβέρνηση της τρόικα –ΕΕ – ΔΝΤ που με το Μνημόνιο ισοπεδώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατεδαφίζει κάθε δημόσια κοινωνική υπηρεσία και παροχή (Παιδεία, Υγεία κλπ) προχωράει στην καταστροφή του περιβάλλοντος και το παραδίδει βορρά στα επιχειρηματικά σχέδια των κατασκευαστικών σήμερα, των εταιρειών αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών αύριο.

Το ζήτημα του ΧΥΤΑ της Κερατέας και η μόλυνση του περιβάλλοντος που θα επιφέρει θα δώσει τη χαριστική βολή, εκτός από τη Λαυρεωτική, στα ήδη επιβαρυμένα Μεσόγεια και το Λεκανοπέδιο ευρύτερα. Οι ΧΥΤΑ πρέπει να σταματήσουν παντού και να αντικαταστούν από ένα δημόσιο αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης των σκουπιδιών με ανακύκλωση και επεξεργασία ώστε να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ο αγώνας του λαού της Κερατέας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα

  • Όχι ΧΥΤΑ στην Κερατέα και πουθενά αλλού
  • Κάτω το Μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και των εργολάβων.
  • Να αποχωρήσουν ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι από την περιοχή.
  • ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
  • Απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος των συλληφθέντων κατοίκων
  • ΔΗΜΟΣΙΟ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ με ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΜΕΙΩΣΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ