Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογική ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην Αν. Αττική

Κατεβάσετε την προκήρυξη σε μορφή Word (για επεξεργασία), και σε μορφή pdf (για εκτύπωση).

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

κάτοικε της Ανατολικής Αττικής

Στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη, η ψήφος σου δεν βγάζει μόνο κυβέρνηση. Βγάζει και αντιπολίτευση.
Η ψήφος σου θα επηρεάσει πώς θα προχωρήσουν οι αγώνες των εργαζόμενων, πέρα από το ποιος κυβερνά.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σού λένε: «Εμάς θα ψηφίσεις, αλλιώς χάος!» Τι θράσος! Μιλάνε αυτοί που:

· Κυβερνούν τριανταπέντε χρόνια, σκορπίζοντας δανεικά λεφτά, ρουσφέτια και υποσχέσεις του αέρα.

· Κατέστρεψαν την αγροτοβιομηχανική υποδομή της χώρας, με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

· Έσπρωξαν σε χρεοκοπία τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς άνθρωποί τους λήστευαν τα αποθεματικά.

· Αφήνουν τα αφεντικά να σε πατάνε στο σβέρκο. Δουλειά ως το βράδυ, μαύρη ή ενοικιαζόμενη, μισθός πείνας, ημιαπασχόληση, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μέτρα ασφάλειας. Κρατούν τους μετανάστες όμηρους στην παρανομία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ώστε να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σού λένε: «Την κρίση θα την πληρώσεις πάλι εσύ!».

Οι πλούσιοι δυσκολεύονται να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, γι’ αυτό φτώχυνε εσύ κι άλλο, για να τους βοηθήσεις. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν. Αυτή είναι η «ελεύθερη αγορά» που μας επιβάλλουν: Για νοσοκομείο θες μια περιουσία. Για καλή σύνταξη πρέπει να είσαι ήδη πλούσιος. Δε φτάνει το σχολείο, θες και φροντιστήρια, όπου η μόρφωση μόνο μόρφωση δεν είναι. Μεσόγεια γεμάτα με ακριβά αθλητικά κέντρα, μα πουθενά ελεύθερος δημόσιος χώρος άθλησης. Για στέγη πρέπει να σκλαβωθείς στις τράπεζες, και το σπίτι σου ίσως είναι αυθαίρετο ή σε καμένη δασική έκταση, νομιμοποιημένη για να πλουτίσουν επιτήδειοι. Αντί για σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και πάρκα, νέο «ρυθμιστικό» σχέδιο (Σουφλιάς) για εμπορικά κέντρα.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταστρέφουν την Ανατολική Αττική.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνέπραξαν στο Δήμο Παλλήνης για να αλλάξει η χρήση γης στο κτήμα Καμπά και να προχωρήσει η REDS/ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο «μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ν. Ευρώπης». Τσιμεντοανάπτυξη την ώρα που ακόμα σιγοκαίνε τα αποκαΐδια. 200.000 στρέμματα δάσους κι εκατοντάδες σπίτια καμένα, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Καμπά. Στην άλλη άκρη των καμένων, προχωράει ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, με τα ΜΑΤ να τρομοκρατούν τους κατοίκους που αντιδρούν στις αναχρονιστικές λύσεις μεταφοράς των σκουπιδιών μέσα στα πόδια τους – για χάρη εργολάβων κι «επενδυτών». Και έρχεται η σειρά της Κερατέας…

Ξέρεις: Μαύρο σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ! Σαν τον καπνό που σκέπασε τη Β.Α. Αττική!

Μαύρο και στο μαύρο ΛΑΟΣ! Σάρκα από τη σάρκα της πιο καθυστερημένης, εθνικιστικής, λαϊκιστικής δεξιάς. Τάζει σε όλους τα πάντα και στρέφει τον Έλληνα εργαζόμενο εναντίον του μετανάστη αδερφού του.

Ποια αντιπολίτευση χρειαζόμαστε;

ΚΚΕ, Συνασπισμός, Οικολόγοι – Πράσινοι ζητούν ψήφο «για να είναι η φωνή σου δυνατότερη». Στην πράξη κοιτάνε το μαγαζί τους. Δε νοιάζονται για τη δύναμη των εργαζομένων, τα συνδικάτα, τον πανεργατικό αγώνα.

Το ΚΚΕ υμνεί τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» του παρελθόντος. Δεν έχει να πει τίποτε για το μέλλον. Απαξιώνει κάθε εργατικό αγώνα που δεν ελέγχει. Λοιδορεί κάθε άλλη αριστερή δύναμη. Στέκεται απέναντι στα κινήματα. Μαντρώνει τα μέλη του στο ΠΑΜΕ, μακριά από τους εργαζόμενους συναγωνιστές τους που σκέφτονται αλλιώς.

Ο Συνασπισμός είναι η αριστερή εφεδρεία του συστήματος. Θέλει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να τα βρουν στο πρόγραμμα. Αποδέχεται τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρησιμοποιεί ως εκλογικό σωσίβιο το ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβίζοντας αγωνιστές σε συνδιαχειριστικές λογικές. Νομιμοποιεί την υποταγμένη στάση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ που μπλοκάρει τους αγώνες των εργαζόμενων. Εκμεταλλεύεται πολιτικά τα κινήματα, χωρίς να κάνει τίποτε γι’ αυτά.

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι δεν υπάρχουν σε κανένα εργατικό αγώνα. Μιλάνε για «πράσινη ανάπτυξη», όπως το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο θέλουν να συμπράξουν. «Πράσινες» μπίζνες για να πλουτίζουν όσοι κάνουν τους οικολόγους. «Πονάνε» το περιβάλλον, μα δε νοιάζονται αν η «πράσινη οικονομία» θα απολύει, θα κυνηγάει συνδικαλιστές, θα παράγει νέα φτώχεια και ανισότητα. Αλλά κέρδος και περιβάλλον δεν πάνε μαζί.

Μια άλλη αριστερά είναι αναγκαία.

Αντικαπιταλιστική, αγωνιστική, ριζοσπαστικά οικολογική, ενωτική.

Παλεύουμε για μια αριστερά που γεννά, οργανώνει και ενώνει τους αγώνες των εργαζόμενων. Παράγει θέσεις και πρόγραμμα με άμεση δημοκρατική οργάνωση, δίνοντας ισότιμη φωνή σε κάθε ενταγμένο ή ανένταχτο αγωνιστή, χωρίς αγκυλώσεις και συγκεντρωτισμό. Ανοίγει δρόμους για το σοσιαλισμό του μέλλοντος και την κομμουνιστική προοπτική με πλήρη ελευθερία και δημοκρατία για τον εργαζόμενο κόσμο. Δίνει δύναμη στους εργαζόμενους να κατακτήσουν το δίκιο τους οι ίδιοι, αντί να περιμένουν από τα κόμματα.

Σκέψου! Όποιον κι αν ψήφιζες ως τώρα, μόνη ελπίδα μας μετά τις 5 Οκτώβρη θα είναι οι αποφασιστικοί αγώνες κατά της αντιλαϊκής επίθεσης, που από τώρα εξαγγέλλουν προκλητικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αγώνες όπως αυτοί ενάντια στην αναθεώρηση των άρθρων 16 – 24, ενάντια στην ελαστική εργασία και τα αντιασφαλιστικά μέτρα, υπέρ της Κ. Κούνεβα, υπέρ των απολυμένων εργατών, υπέρ των μεταναστών που μες την κρίση γίνονται εύκολοι στόχοι. Αγώνες όπως η απεργία των δασκάλων (2006) και η εξέγερση του Δεκέμβρη ’08. Σε τέτοιους αγώνες συνέβαλλε και θα συμβάλλει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και με τη δική σου βοήθεια. Για ανάπτυξη με άξονα τις ανάγκες των εργαζόμενων, Ελλήνων και μεταναστών, κι όχι τα κέρδη και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Στήριξε την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην κάλπη της 4ης Οκτώβρη, αλλά και μετά!

· Για να σπάσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα που πήραν και θα πάρουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

· Για την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζόμενων κάθε εθνικότητας.

· Για το σοσιαλισμό και την κομμουνιστική προοπτική.

· Κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ, στις επιλογές του κεφαλαίου.

· Για να σώσουμε το περιβάλλον της Αττικής από την επέλαση της αγοράς.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στα ανατολικά – Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην Ανατολική Αττική
http://antarsyaanatolika.blogspot.com/
http://www.antarsya.org/